Spring til indhold

Turisme

Bulgarien er et land med meget at byde på, og der er masser af muligheder for enhver smag. Du kan udforske hovedstaden Sofia, få en afslappet ferie ved kysten, opleve smuk natur og bjerge eller mærke suset og sneen i et af Bulgariens skiområder.

Bykultur

Sofia har siden 1879 været Bulgariens hovedsted og har i dag ca. 1,2 millioner indbyggere. Den forhenværende hovedstad hed Veliko Tärnovo.

Den næststørste by i Bulgarien hedder Plovdiv.

Sofia byder på rigtig mange gode restauranter med inspiration fra tyrkiske, græske og italienske køkkener. Det er ofte kutymen, at bulgarere mødes til en sen middag med venner, familie eller forretningsfolk.

Sofia er en relativ lille hovedstad på størrelse med København, og det er derfor nemt, at gå til diverse seværdigheder rundt i byen.

Hvis man vil tage en taxa, skal man være opmærksom på at taxaselskaberne kan have meget forskellige priser. Differencen er ikke ulovlig, så længe at der skiltes med taksten. Nogle af de mest benyttede taxaselskaber er O.K. Taxi (ikke at forveksle med OK Taxi og C.K. Taxi), Green Taxi og Yellow 333 Taxi.

Det er også muligt, at benytte sig af app'en TaxiMe. Med TaxiMe kan man angive sin placering og destination via Google Maps og samtidigt følge med i kørslen, så man er sikker på, at man ender det rigtige sted til den rigtige pris. 

Skisportssteder

Et par timer fra Sofia er det muligt, at udforske Bulgariens skiområder. Der er offentlig transport til områderne, men en anden mulighed kan også være selv at leje en bil. De fire store skiområder er Bansko, Vitosha, Borovets og Pamporovo.

Få mere information på følgende hjemmesider:

http://www.crystalski.co.uk/ski-resorts/bulgaria-ski-holidays/pamporovo/
http://banskoski.com/en/
http://www.skiborovets.co.uk/index.html
http://www.visitbulgaria.net/en/vitosha/vitosha.html

Sortehavskysten

Danskernes interesse for Bulgariens sortehavskyst er stor. Der er dog en del forholdsregler, man bør have i mente, og ambassaden anbefaler derfor, at man kigger nærmere på vores side om Sunny Beach og Golden Sands.

I 2011 blev reglerne for taxaer ved kysten ændret. Antallet af taxaer der har adgang til turistområderne er reduceret, og priserne er reguleret så én kilometer maksimalt må koste 3 leva (ca. 12 kr.).

Bjerglandskaber

Rila bjergene ligger i den sydvestlige del af Bulgarien, og er den højeste bjergkæde i Bulgarien og hele Balkan området. Det højeste bjerg hedder Musala og er 2925 meter. Der er mulighed for at vandre i bjergene og opleve de syv flotte Rila søer samt Rila klosteret.