Spring til indhold

Den bulgarske præsident Rosen Plevneliev besøger Danmark

08.05.2013  14:41
Her mødtes han blandt andet med Statsminister Helle Thorning-Schmidt i Statsministeriet. Her blev det kommende møde i Det Europæiske Råd den 22. maj 2013, hvor energispørgsmål er i fokus, blandt andet diskuteret. Statsministeren og præsidenten drøftede desuden det bilaterale samarbejde mellem Danmark og Bulgarien, håndteringen af den økonomiske krise, herunder styrkelsen af ØMU’en, EU’s udvidelse og situationen på Det Vestlige Balkan.
 
Præsident Plevneliev mødtes også med Folketingets Præsidium til en arbejdsfrokost. Folketingets formand Mogens Lykketoft udtaler om mødet: ”Vi talte bl.a. om det forestående parlamentsvalg i Bulgarien og om, hvor vigtigt det er for landet at fortsætte reformer, der kan skabe beskæftigelse og konkurrencekraft og bekæmpe korruption".

 

I forbindelse med sit besøg i Danmark gæstede den bulgarske præsident, sammen med en stor bulgarsk erhvervsdelegation, også Dansk Industri, hvor nye forretningsmuligheder blev drøftet. Præsidenten og den bulgarske erhvervsdelegation aflagde også Rockwools hovedsæde i Hedehusene et besøg for at få inspiration til, hvordan man kan gøre bygninger energibesparende.

Egedal Kommune fik også besøg af præsident Plevneliev og hans følge. Her besøgte de bydelen Stenløse Syd, som er Danmarks største lavenergibydel, for at se på mulige energibesparelser og give præsidenten og hans folk inspiration til nye energibesparende boligområder i Bulgarien. Seneste nyt

    Se alle