Spring til indhold

Danfoss i Bulgarien

09.04.2014  13:45

Danfoss har været til stede på det bulgarske marked siden 1990.

I 2000 besluttede koncernen sig for at starte en produktionsenhed op i Bulgariens hovedstad Sofia. Her samles ventiler og sensorer til termostater. Siden åbningen er produktionsanlægget vokset og rummer i dag omkring 100 ansatte, hvoraf størstedelen arbejder ved samlebånd.

Tilbage til Europa

Seneste trend er at Danfoss vælger, at flytte produktionslinjer fra Kina til Bulgarien. Dette skyldes bl.a. at Danfoss ikke har de store udsigter til en intensivering af eksporten i Asien, men nærmere i Europa og Rusland. Dertil har den kortere fysiske afstand til Danmark, højere produktivitet i Europa og lave lønninger i Balkan påvirket Danfoss’ strategiske beslutning. 

Vækstmarkeder

Virksomhedens største markeder er pt. Tyskland, USA, Kina og Rusland. I fremtiden spår de vækst på markederne i BRIKS landene. Dog er Østeuropa også et fremtidig afsætningsmarked for Danfoss, som spår positiv eksport hertil for 2014.

Ambassadens handelsafdeling ønsker at være behjælpelig, hvis din virksomhed gerne vil vide mere om mulighederne for dine produkter afsat i Bulgarien og regionen.Seneste nyt

    Se alle