Spring til indhold

Den danske ambassade i Bulgarien og Sofia kommune afholder cykelevent med stor succes

26.09.2017  12:36

Den Danske Ambassade i Sofia afholdte fredag den 22. september cykeleventet Together by Bike i samarbejde Sofia kommune, Sofia Urban Mobility Centre og cykelproducenten Drag. Arrangementet havde knap 200 deltagere, der sammen cyklede 13 km gennem Sofias gader og grønne områder.

Cykeleventet blev åbnet af den danske ambassadør Søren Jacobsen, Sofias viceborgmester, Evgeni Krousev og viceminister for sport, Vanya Koleva. Ambassaden glædede sig over besøget fra den professionelle cykelrytter Bob Goedbloed fra Team Novo Nordisk og Ekaterina Iordanova, medlem af Sofia kommunes transportudvalg. Desuden var Novo Nordisk Bulgarien godt repræsenteret på dagen med 15 cyklende medarbejdere.

Cykeleventet havde til formål at gøre Sofia til et bedre og mere sikkert sted at cykle. Dette vil ikke kun gavne cyklisterne, men alle borgere, da en grønnere infrastruktur kan forbedre mobiliteten og livskvaliteten i byen. Initiativet til begivenheden kom fra den danske ambassade, men uden det gode samarbejde med vores partnere og de mange aktive cyklister ville det ikke have fået samme gennemslagskraft i den bulgarske offentlighed, som det fik.

Begivenheden er en del af bestræbelserne på at understøtte den infrastrukturelle omstilling i Sofia, der skal gøre byen grønnere, sundere og mere energiefftiv. Allerede i næste uge fortsætter det aktive danske samarbejde med Sofia kommune, hvor den danske arkitekt Jan Gehl besøger Sofia, og han mødes med Sofias Borgmester, Yordanka Asenova Fandakova. Her vil Jan Gehl gennem et såkaldt ”helbredstjek”, hvor han præsenterer sine ideer til, hvordan Sofia kan blive en by med højst mulig livskvalitet for borgerne.

Sofias viceborgmester, Evgeni Krousev, og den danske ambassadør, Søren Jacobsen, efter cykelturen.

Yulia Stankova (Novo Nordisk) og professionel cyklist Bob Goedbloed fraTeam Novo Nordisk med den danske ambassadør, Søren Jacobsen, og hans kone Ditte Jacobsen.Seneste nyt

    Se alle