Spring til indhold

Folketingets formand har besøgt Bulgarien

05.11.2012  11:51

Besøget startede med en fin cermoni og kransenedlæggelse ved monumentet for "Den Ukendte Soldat.

Herefter ventede et tæt program hvor Mogen Lykketoft bl.a. mødtes med Bulgariens Præsident Rosen Plevneliev, Direktør for Bulgariens Nationalbank Ivan Iskrov, Indenrigsminister Tsvetan Gentchev Tsvetanov og Bulgariens parlamentsformand Tsetska Tsacheva, som var vært ved besøget.

Møderne omhandlede især, landets indsats mod korruption, den fælles europæiske økonomiske krise, samt Bulgariens indlemmelse i Schengen samarbejdet. Folketingets formand gav udtryk for en positiv holdning til at Bulgarien kan blive en del af Schengen samarbejdet, idet landt opfylder de af EU opstillede krav for at blive en del af samarbejdet.

  

Efter besøget i Sofia, var der også tid til at komme lidt udenfor hovedstaden. Mogens Lykketoft var på besøg i Bulgariens kulturelle hovedstad Plovdiv.Her var der mulighed for at gå på opdagelse i den gamle bydel, og efter et besøg med Plovdives Borgmester Ivan Totev i Plovdives gamle Bydel, gik turen videre til Starosel. Her var der bl.a. lejlighed til at se udgravningerne fra oldtidens Trakiske Tempelkomplekser, og smage nogle af de vine, der bliver produceret i området.   Seneste nyt

    Se alle