Spring til indhold

Europa i arbejde - Resultaterne af det danske formandskab

03.07.2012  09:04

               

Det danske formandskab fandt sted på et vanskeligt tidspunkt i samarbejdets historie, hvorfor Danmark havde to centrale ambitioner for formandskabet: At fungere som en professionel, åben og samarbejdende brobygger, og at demonstrere, at samarbejdet – på trods af krisen – kunne træffe beslutninger og levere konkrete resultater for Europas borgere og bidrage til øget vækst og beskæftigelse.

Formandskabet har – i tæt samarbejde med europæiske partnere – leveret en stribe resultater indenfor de fire prioritetsområder: Et ansvarligt, dynamisk, grønt og sikkert Europa. Samtidig har formandskabet været bæredygtigt og omkostningseffektivt.

Europaminister Nicolai Wammen siger:

"Vi har gennemført et ”postevandsformandskab” uden store armbevægelser, men med masser af knofedt og hårdt arbejde i fællesskab. Og det er det, der skal til for at få Europa og europæerne i arbejde, for der er ingen lette, mirakuløse løsninger på Europas krise. Det danske formandskab har bevist, at EU fortsat fungerer og kan skabe nye resultater og nye job trods en svær krisetid. Det har vi blandt andet gjort gennem ca. 250 helt konkrete resultater, som man nu kan læse i vores publikation. Det er konkrete resultater, der alle er med til at trække Europa i den rigtige retning på vej ud af krisen.”

Download publikation

Europa i arbejde - Resultaterne af det danske formandskabSeneste nyt

    Se alle