Spring til indhold

Nye rejserestriktioner for Bulgarien - indrejseforbud med få undtagelser frem til den 14. juni

15.05.2020  09:43

Den bulgarske regering har erklæret ekstraordinær epidemisk tilstand i Bulgarien fra den 14. maj til den 14. juni og for at beskytte befolkningens sundhed og forhindre smittespredning har regeringen forlænget en række obligatoriske restriktioner fra nødretstilstanden, der blev ophævet den 13. maj.

Bulgarien har forbudt indrejse for ALLE borgere uanset statsborgerskab fra alle grænseovergange i perioden fra den 14. maj til den 14. juni.

Undtaget er bulgarske statsborgere og deres familiemedlemmer samt udenlandske statsborgere med permanent eller længerevarende opholdstilladelse i Bulgarien og deres familiemedlemmer. 

Undtaget er tillige visse kategorier som medicinsk personale, transportpersonale, der er beskæftiget med godstransport, flypersonale på kommercielle fly, udenlandske officielle embedsmænd, diplomater, ansatte i internationale organisationer, militær personale og humanitære arbejdere, der rejser ifm. deres arbejde.

Transit er tilladt for statsborgere i EU- og Schengenlande, samt for tredjelandsstatsborgere med permanent opholdstilladelse i EU- og Schengenlande, der er på vej hjem til deres opholdsland. Alle borgere, der ønsker at transittere i Bulgarien SKAL kontakte ambassaden i god tid inden deres planlagte rejse, idet transit skal koordineres med de bulgarske myndigheder. Transit skal gennemføres på 24 timer.

Alle rejsende, der rejser ind i Bulgarien skal i obligatorisk 14 dages karantæne. Brud på karantænen medfører en stor bøde.Seneste nyt

    Se alle