Spring til indhold

Politisk-Økonomisk Praktikant

Har du interesse for international politik og et ønske om at indgå i et dynamisk og udfordrende miljø? Ambassaden i Sofia søger en politisk-økonomisk praktikant fra 1. februar - 31. juli 2021.

Ambassaden i Sofia, Bulgarien søger per 1. februar 2021 en politisk-økonomisk praktikant. Bulgarien oplever efter indtrædelsen i EU og NATO en række politiske-, sociale- og økonomiske udfordringer, der vil give dig som praktikant, mulighed for at arbejde i et spændende og udfordrende miljø.

Du vil som politisk-økonomisk praktikant få mulighed for at medvirke til udarbejdelsen af politiske analyser samt indberetninger til Udenrigsministeriet og andre ministerier omkring bulgarske holdninger til væsentlige politiske spørgsmål. Ligeledes får du et dybdegående indblik i arbejdet på en dansk ambassade og mulighed for at deltage i forskellige konferencer og møder.

En del af dit arbejde vil være i samarbejde med handelsafdelingen, som hovedsageligt består i at yde bistand til danske virksomheder, være en aktiv del i udviklingen af ambassadens kommercielle strategi samt indgå i det regionale handelssamarbejde. Du vil få kendskab til dansk eksport- og investeringsfremme i Bulgarien og Sydøsteuropa.

Du vil blive en del af en lille ambassade, og vil derfor få mulighed for at deltage i ambassadens mange opgaver på tværs af arbejdsområderne, og samtidig vil visse opgaver skulle løses i tæt samarbejde med Public Diplomacy praktikanten.

Kvalifikationer

  • Vi søger en engageret kandidatstuderende. En bachelorgrad fra et samfunds-, erhvervs- eller internationalt rettet studie er at foretrække, men alle med en afsluttet bachelorgrad opfordres til at søge stillingen.
  • Da der er tale om en lille ambassade vægtes selvstændighed, ansvarlighed og initiativ fra praktikantens side.
  • Det forventes, at praktikanten arbejder målrettet og selvstændigt, men samtidig kan indgå i et flerkulturelt og dynamisk miljø. Bulgarien er et spændende land i rivende udvikling og vi forventer derfor, at du er udadvendt, nysgerrig og åben over for en ny kultur.
  • Et sikkert engelsk, både mundtligt og skriftligt, forudsættes.
  • Tidligere relevant erhvervserfaring er en fordel, men ikke et krav.

Kontraktforhold
Der indgås en praktikaftale for praktikopholdet. Praktikanten skal være dansk statsborger eller kunne dokumentere længerevarende fast tilknytning til Danmark. Derudover er en sikkerhedsgodkendelse en forudsætning for at arbejde som praktikant på ambassaden.

Praktikopholdet er ulønnet, men ambassaden yder en kompensation på p.t. DKK 2.500 pr. måned som tilskud til kost, logi og transport. Ambassaden stiller ikke bolig til rådighed, men de nuværende praktikanter lejer en lejlighed med aftale om overtagelse for de kommende praktikanter. Der er under opholdet mulighed for at modtage SU efter gældende regler.

Ansøgning 
Ansøgningsfristen for praktikopholdet er mandag d. 7. september 2020 kl. 23:59.
Ansøgning (maks. én side), CV, kopi af eksamensbevis samt eventuelle relevante bilag sendes til ambassaden via e-mail i én samlet pdf-fil til sofamb@um.dk
Anfør venligst i emnefeltet: "Praktikansøgning – Politisk-økonomisk".

For yderligere oplysninger kontakt ambassaden på tlf.: +359 2 917 01 00 eller via sofamb@um.dk