Gå til indhold

Danskerliste

Danske statsborgere, som opholder sig i landet i kortere eller længere tid, kan registrere deres ophold. Registreringen er frivillig, men kan vise sig at være fordelagtig i krisesituationer.

 Hvad er danskerlisten?

Danskerlisten giver Udenrigsministeriet mulighed for at kontakte danskere i udlandet i en krisesituation. Det kan være ved naturkatastrofer, terroraktioner eller væbnet konflikt, i det land du opholder dig i.

I den slags situationer kan det være nyttigt for dig at få information om en sikker og hurtig måde at forlade området på.

Det er frivilligt, om man som dansker ønsker at registrere sig. I nogle lande kan det være relevant kun at registrere sig, hvis man skal opholde sig i landet i en længere periode. Mens det i lande med særlige risikoforhold anbefales, at man også registrerer sig ved kortere ophold.

 Tilmeld dig danskerlisten

Du kommer på Danskerlisten ved at hente vores gratis app “Rejseklar” i app store eller google play. Du skal herefter oplyse dit navn, telefonnummer, e-mail, rejsens varighed og land i fanebladet “Danskerlisten” for at blive tilmeldt. Du kan tilmelde dig både før og under rejsen.

Hent Rejseklar til iPhone her: https://itunes.apple.com/th/app/id1028385835 

Hent Rejseklar til Android her: https://play.google.com/store/apps/details?id=dk.um.danesabroad  

App’en “Rejseklar” giver dig også hurtig adgang til rejsevejledninger med information om bl.a. sikkerhed i lande over hele verden; samt kontaktoplysninger til Danmarks ambassader og konsulater i udlandet, hvis du får brug for hjælp. Hvis du allerede har app’en installeret, så skal du opdatere til den seneste version.

Danskerlisten kan bruges ved både korte rejser og længerevarende ophold i udlandet. 

Hvis du har brug for hjælp vedrørende Danskerlisten kan du kontakte Udenrigsministeriets Borgerservice ([email protected], telefon +45 3392 1112).