Gå til indhold

Bjerge

Nedenfor er blot et udsnit af, hvilke bjerge man kan besøge og udforske i Bulgarien

Omkring 30 procent af Bulgariens areal består af bjerge. Bjergene er meget varierede, så der er noget for en hver smag - hvad enten man vil hike eller stå på ski. De fleste af ruterne er markeret godt, så selv nybegyndere vil kunne tage af sted.

 

Rila-bjergene

Rila-bjergene ligger i den sydvestlige del af Bulgarien og er den højeste bjergkæde i Bulgarien og hele Balkan-området. Det højeste bjerg hedder Musala og er 2925 meter. Der er mulighed for at vandre i bjergene og opleve de syv flotte Rila søer samt Rila klosteret. I Rila bjergene er der 130 alpine bjergtinder, som befinder sig 2.000 m over havets overflade, gletsjerdale og –søer rigt på dyre- og planteliv.

 

Pirin-bjergene

Pirin-bjergene ligger i den sydvestlige del af landet mellem floderne Struma og Mesta. Det nordlige Pirin er hjemsted for den næsthøjeste bjergtinde Vihren (2.914 m), samt 60 andre bjergtinder over 2.500 meter og gletsjersøer.

 

Rhodope-bjergene

Rhodope-bjergene ligger i det sydlige Bulgarien mod grænsen til Grækenland. Området er kendt for sine unikke levn fra antikkens Thrakien og er rig på klostre, kirker og landsbyer fra det forrige århundrede.

 

Balkanbjergkæden

Dette er den længste bjergkæde i, som krydser hele landet fra Sortehavskysten til Serbien. Denne 550 km lange bjergkæde er blevet et symbol for Bulgarien, som et sted hvor bulgarske traditioner og kultur er blevet bevaret og forsvaret under Osmannerrigets herredømme. Nogle af de særlige byer og museumsbyer i bjergkæden er Kotel, Zheravna, Tryavna, Arbanassi, Bozhentsi og Etura.

 

Skisportssteder

Et par timer fra Sofia er det muligt at udforske Bulgariens skiområder. Der er offentlig transport til områderne, men en anden mulighed er privat billeje. De fire store skisportsområder er Bansko, Vitosha, Borovets og Pamporovo.

Få mere information på følgende hjemmesider:
http://banskoski.com/en/
http://www.borovets-bg.com/en
http://www.visitbulgaria.net/en/vitosha/vitosha.html