Gå til indhold

Byer ved Sortehavskysten

Nedenfor er et udsnit af de forskellige byer, som man kan besøge i Bulgarien ved Sortehavskysten.

Varna:

Varna er en havneby, som ligger ved Sortehavet. Her kan man opleve den gamle kulturby med katedralen Sveto Uspenie Bogorodicho samt se verdens ældste guldskat på Det Arkæologiske Museum. Man kan ligeledes nyde gågaden i byens centrum, tage på shopping tur i de mindre butikker eller tage ud til Grand Mall lidt udenfor centrum. I Varna kan man nyde det store udbud af restauranter eller nyde nattelivet i den pulserende storby.

 

Nesebâr:

Ligger 37 km fra Burgas og er bl.a. kendt for sine mange små, middelalder kirker. Nesebâr er en by med en rig historie med historiske bygninger.  Man kan opleve Johannes Døberens kirke samt ruinerne af et hellenistisk Apollontempel og Basilika Stara Mitropoloa.

 

Burgas:

Det er en by i det sydøstlige Bulgarien med et indbyggertal på omkring 229.000. Byen er hovedstaden i Burgas-provinsen, hvor landets største havn ligger i Burgas. Byen er et centrum for fiskeri og den bulgarske fiskeindustri. Udover stranden kan man opleve det historiske museum Burgas, Poros borgen og havneområdet.