Gå til indhold

Ambassadørens velkomst

Velkommen til den danske ambassade i Bulgarien.

Mine kollegaer og jeg på ambassaden i Sofia samt kollegaerne på det honorære konsulat i Varna arbejder for at fremme danske interesser i Bulgarien, både de politiske, økonomiske, kommercielle og kulturelle. Det er ambassadens mål at styrke og udbygge relationerne mellem Bulgarien. De diplomatiske relationer går tilbage til 1931, mens den første bosiddende ambassadør i Sofia tiltrådte i 1990.

 

I dag har en række både små og store danske virksomheder etableret sig i Bulgarien, og Bulgarien besøges hvert år af mange danske turister, der har fået øjnene op for Bulgariens skønne natur og andre tilbud.

 

Ambassadens opgave er at bistå dig som borger, virksomhed eller dansk myndighed. Det kan vi gøre proaktivt, eller hvis behovet skulle opstå mere pludseligt. Ambassaden arbejder også for at hjælpe danske virksomheder i Bulgarien samt fremme bulgarske investeringer i Danmark. Vi forsøger også at udbrede kendskabet til Danmark i Bulgarien gennem kulturelle arrangementer og udvekslinger samt via de sociale medier.

 

På vores hjemmeside kan du finde yderligere information om ambassaden. Følg også gerne ambassaden i Sofia på de sociale medier, hvor der kommer jævnlige opdateringer om vore aktiviteter. Vi findes på Facebook, Instagram og Twitter.

 

Hvis du ønsker yderligere information eller assistance er du altid velkommen til at kontakte os på ambassaden.

 

Med venlig hilsen

 

Jes Brogaard Nielsen

/Danmarks ambassadør i Bulgarien