Gå til indhold

Politisk-økonomisk praktikant

Har du interesse for international politik og økonomi? Ambassaden i Sofia søger en politisk-økonomisk praktikant fra 1. februar til 31. juli 2024.

Politisk-økonomisk praktikant

Har du interesse for international politik og økonomi? Ambassaden i Sofia søger en politisk-økonomisk praktikant fra 1. februar til 31. juli 2024.

 

Bl.a. som følge af krigen i Ukraine og COVID-19 oplever Bulgarien en række politiske, sociale og økonomiske udfordringer, der vil give dig mulighed for at arbejde i et spændende og udfordrende miljø.

Du vil som politisk-økonomisk praktikant få mulighed for at medvirke til udarbejdelsen af politiske og økonomiske analyser samt indberetninger til Udenrigsministeriet og andre ministerier om bulgarske holdninger til væsentlige politiske spørgsmål. Ligeledes får du et dybdegående indblik i arbejdet på en dansk ambassade og mulighed for at deltage i forskellige konferencer og møder.

En del af dit arbejde vil være i forbindelse med Trade Council, som hovedsageligt består i at yde bistand til danske virksomheder samt indgå i det regionale handelssamarbejde. Du vil få kendskab til dansk eksport- og investeringsfremme i Bulgarien og Sydøsteuropa.

Du vil blive en del af en lille ambassade og vil derfor få mulighed for at deltage i ambassadens mange opgaver på tværs af arbejdsområderne, og samtidig vil visse opgaver skulle løses i tæt samarbejde med public diplomacy praktikanten.

 

Kvalifikationer

Vi søger en engageret kandidatstuderende med en bachelorgrad fra et samfunds-, erhvervs- eller internationalt rettet studie, men alle med en afsluttet bachelorgrad opfordres til at søge stillingen.

Det forventes, at praktikanten arbejder målrettet og selvstændigt, men samtidig kan indgå i et flerkulturelt og dynamisk miljø. Bulgarien er et spændende land i rivende udvikling, og vi forventer derfor, at du er udadvendt, nysgerrig og åben over for en ny kultur.

Et sikkert engelsk, både mundtligt og skriftligt, forudsættes. Tidligere relevant erhvervserfaring er en fordel, men ikke et krav.

Da der er tale om en lille ambassade, vægtes selvstændighed, ansvarlighed og initiativ fra praktikantens side højt.

 

 

Kontraktforhold

Der indgås en praktikaftale for praktikopholdet. Praktikanten skal være dansk statsborger eller kunne dokumentere længerevarende fast tilknytning til Danmark. Derudover er en sikkerhedsgodkendelse en forudsætning for at arbejde som praktikant på ambassaden.

Praktikopholdet er ulønnet, men ambassaden yder en kompensation på p.t. DKK 2.500 pr. måned som tilskud til logi og transport. Ambassaden stiller ikke bolig til rådighed, men de nuværende praktikanter lejer en lejlighed med aftale om overtagelse for de kommende praktikanter. Der er under opholdet mulighed for at modtage SU efter gældende regler.

 

Ansøgning

Ansøgningsfristen for praktikopholdet er 18. august 2023.

Ansøgning (maks. én side), CV, kopi af eksamensbevis samt eventuelle relevante bilag sendes til ambassaden via e-mail i én samlet pdf-fil til [email protected]. Anfør venligst i emnefeltet: "Praktikansøgning – Politisk-økonomisk".

For yderligere oplysninger kontakt ambassaden på tlf.: +359 2 917 01 00 eller via [email protected]

Når ambassaden har modtaget ansøgningen, sendes en bekræftelse på dette. Der afholdes samtaler over Skype med udvalgte ansøgere i ugerne efter ansøgningsfristen. Endeligt svar på ansøgningen kan forventes senest en måned efter fristen.