Gå til indhold

Politisk-økonomisk praktikant

Har du interesse for international politik og økonomi? Ambassaden i Sofia søger en politisk-økonomisk praktikant fra 1. august 2024 til 31. januar 2025.

Den danske ambassade i Bulgarien søger en politisk-økonomisk praktikant til efterår 2024

Har du interesse for international politik og økonomi? Synes du anti-korruption, Rule of Law, sikkerhedssituationen i Sortehavet, energiuafhængighed fra Rusland og samarbejdet med Tyrkiet lyder spændende? Leder du efter et unikt praktikophold, hvor du vil få bred erfaring med arbejdet på en bilateral ambassade? Og vil du gerne til et smukt og historisk land fyldt med UNESCO verdensarv, solrige strande og bjerge til vandreture og vintersport?

Så søger Ambassaden i Sofia en politisk-økonomisk praktikant fra 1. august 2024 til 31. januar 2025.

Bulgarien har en lang og rig historie, hvor især tiden under kommunismen indtil 1990 stadig spiller ind i landets aktuelle komplekse politiske virkelighed. Geopolitisk grænser Bulgarien op til Vestbalkan i den ene side, Sortehavet og Rusland i den anden side og Tyrkiet mod syd, og du vil under praktikopholdet derfor opnå indblik i flere af Danmarks udenrigspolitiske prioriteter. Krigen i Ukraine og landets indsats for indtræden i Eurozonen og Schengen-samarbejdet betyder bl.a., at Bulgarien oplever en række politiske, sociale og økonomiske udfordringer, der vil give dig mulighed for at arbejde i et spændende og udfordrende miljø.

Under opholdet vil du få et dybdegående indblik i arbejdet på en dansk ambassade og beskæftige dig med varetagelse af Danmarks udenrigspolitiske og økonomiske interesser i Bulgarien. Ambassaden er lille, og du vil derfor få mulighed for at deltage i ambassadens mange opgaver på tværs af arbejdsområderne. Der lægges i dagligdagen vægt på et godt arbejdsklima, hvor vi hjælper hinanden.

Du vil som politisk-økonomisk praktikant primært beskæftige dig med udarbejdelse af politiske og økonomiske analyser samt indberetninger til Udenrigsministeriet og andre ministerier om bulgarske holdninger til væsentlige politiske spørgsmål. Du vil videre varetage medieovervågning og få mulighed for at deltage i forskellige konferencer, briefinger og møder.

Derudover vil en del af dit arbejde være i forbindelse med ambassadens Trade Council, hvor vi yder bistand til danske virksomheder og indgår i det regionale handelssamarbejde. Du vil få kendskab til dansk eksport- og investeringsfremme i Bulgarien og Sydøsteuropa. Samtidig vil visse opgaver skulle løses i tæt samarbejde med Public Diplomacy praktikanten.

Kvalifikationer

Vi søger en engageret kandidatstuderende på et samfundsvidenskabeligt studie eller anden relevant uddannelse.

Det forventes, at praktikanten arbejder målrettet, proaktivt og selvstændigt, men samtidig kan indgå i et flerkulturelt og dynamisk miljø. Bulgarien er et spændende land i rivende udvikling, og vi forventer derfor, at du er udadvendt, nysgerrig og åben over for en ny kultur. Et sikkert engelsk, både mundtligt og skriftligt, forudsættes. Tidligere relevant erhvervserfaring er en fordel, men ikke et krav.

Praktiske oplysninger

Der indgås en praktikaftale for praktikopholdet. Praktikanten skal være dansk statsborger eller kunne dokumentere længerevarende fast tilknytning til Danmark. Derudover er en sikkerhedsgodkendelse en forudsætning for at arbejde som praktikant på ambassaden.

Praktikopholdet er ulønnet, men ambassaden yder en kompensation på op til DKK 4.000 pr. måned som tilskud til logi og transport. Kompensationen gives i form af refusion af dokumenterede udgifter. Ambassaden stiller ikke bolig til rådighed, men de nuværende praktikanter lejer en lejlighed med aftale om overtagelse for de kommende praktikanter. Der er under opholdet mulighed for at modtage SU efter gældende regler.

Ansøgning

Ansøgningsfristen for praktikopholdet er 1. marts 2024.

Ansøgning (maks. én side), CV, kopi af eksamensbevis samt eventuelle relevante bilag sendes til ambassaden via e-mail i én samlet pdf-fil til [email protected]. Anfør venligst i emnefeltet: "Praktikansøgning – Politisk-økonomisk".

For yderligere oplysninger kontakt ambassaden på tlf.: +359 2 917 01 00 eller via [email protected]

Når ambassaden har modtaget ansøgningen, sendes en bekræftelse på dette. Der afholdes samtaler over Skype med udvalgte ansøgere umiddelbart efter ansøgningsfristen. Endeligt svar på ansøgningen kan forventes senest en måned efter fristen.