Gå til indhold

Gebyrsatser

Her finder du en liste over priserne på de forskellige borgerserviceydelser ambassaden tilbyder.

I henhold til bekendtgørelse nr. 1753 af 22/12/2023, skal man betale for tjenestehandlinger i udenrigstjenesten. Se gebyrbekendtgørelsen her.

Du kan se gebyrsatserne for borgerserviceydelser for 2024 i danske kroner og bulgarske leva ved at klikke her. Dertil er der fastsat priser for udstedelse af provisoriske pas uden for normal åbningstid og på officielle lukkedage.

Prisen på konsulær bistand er 1130 kr. pr. påbegyndt time, hvilket svarer til 296 BGN (1 BGN = 3,8 kr.). Et eksempel på bistand, som afregnes i forhold til timeforbrug, er bistand til nødstedte borgere. Eksempler på sager, som afregnes ved et fast gebyr, er udstedelse af pas og ansøgninger om visum til Danmark. Ud over betaling af gebyr eller timetakst, skal du betale for de faktiske omkostninger, som ambassaden har haft for at kunne hjælpe dig. Det kunne f.eks. være udgifter til indkøb og tele-kommunikation. Transporttiden, som ambassadens medarbejder anvender for at kunne udføre bistanden, medregnes i timeforbruget.

Ambassaden udsteder ikke kørekort. For at forny eller forlænge dit kørekort, skal du henvende dig hos Borgerservice.
Det eneste ambassaden kan udstede er en erklæring (Midlertidigt erstatningskørekort) i tilfældet af, at du har mistet sit kørekort under et kortvarigt ophold i Bulgarien. Denne erklæring bekræfter, at du har et gyldigt dansk kørekort, og derved kan du køre tilbage til Danmark.