Gå til indhold

MitID

NemID er blevet erstattet af MitID. Også danske statsborgere bosat i udlandet, kan få MitID og fortsætte med adgang til digitale selvbetjeningsløsninger i Danmark.

Ligesom NemID, så bruges MitID som et elektronisk bevis på, hvem du er. Du kan læse mere om MitID, og om hvordan du kommer i gang med MitID her.

Nu er det blevet nemmere at få MitID, hvis man er dansker og bor i udlandet, eller hvis man er udlænding og har tilknytning til Danmark.

Siden juni 2022 har det været muligt at oprette MitID direkte i MitID appen, hvis man havde et gyldigt dansk, grønlandsk eller færøsk pas. Nu er der kommet en opdatering, så man også kan bruge udenlandske pas eller ID-kort med chip til at oprette MitID direkte i appen.

Læs mere om at få MitID: Få MitID med pas - Kom i gang med MitID - MitID

Det skal blandt andet gøre det nemmere at oprette MitID, hvis man er bosat i udlandet og har brug for MitID, men ikke har et gyldigt dansk pas.

Alt man skal bruge er et gyldigt pas/ID-kort, der er udstyret med en chip og adgang til en telefon, der kan scanne chippen. Det vil sige en iPhone 7 og opefter eller en nyere Android-telefon.

Læs mere om krav til pas/ID-kort: Krav til pas/ID-kort i MitID app - MitID app - hjælp - Hjælpeunivers - Hjælp - MitID

Man vil fortsat kunne benytte NemID til alle offentlige selvbetjeningsløsninger, indtil NemID lukker endeligt den 30. juni 2023.