Gå til indhold

Rejseforsikringer

Inden du rejser til Bulgarien skal du være sikker på at have en rejseforsikring der passer til dine behov. Den offentlige rejseforsikring dækker ved lægehjælp i EU-/EØS-lande, men skal du have hjemtransport ved sygdom skal du tegne en privat rejseforsikring.

Der er blevet talt meget om det ”gule” og ”blå” sygesikringskort, hvad de dækker og måske især, hvad de ikke dækker. Men hvordan er reglerne egentlig og hvornår kan man have gavn af et blåt sygesikringskort, dvs. EU-sygesikringskortet? Det kan du læse mere om her.

Den offentlige rejsesygeforsikring - det gule kort

Fra 1. august 2014 dækker dit gule sundhedskort ikke længere som rejsesygesikring uden for Danmark, Færøerne og Grønland. Hvis uheldet er ude på rejser i EU, EØS (Norge, Island, Liechtenstein) eller Schweiz, skal du i stedet bruge det blå EU-sygesikringskort.

EU-sygesikringsbeviset – det blå kort

EU-sygesikringsbeviset gælder i alle EU- og EØS-lande (samt i enkelte tidligere franske og spanske kolonilande). EU-sygesikringsbeviset anvendes først og fremmest af danskere ved følgende ophold i EU- og EØS-lande:

  • Forretningsrejser og udstationering i op til 1 år
  • Arbejdssøgning 
  • Ulønnede praktik- og studieophold i op til 1 år
  • Au pair-ophold i op til 1 år
  • Ferie- og studierejser over en måned

Personer, der har en bestående eller kronisk lidelse, og som under et ophold kan have behov for en efterkontrol e.l., kan have nytte af EU-sygesikringskortet

EU-sygesikringsbeviset giver ret til læge- og hospitalshjælp, medicin mv. på samme vilkår, som gælder for offentligt sygeforsikrede i det pågældende land. Hjemtransport er hverken dækket ved sygdom eller dødsfald

Hvis man ønsker at få et EU-sygesikringsbevis, skal man henvende sig til sin kommune, som har ansvaret for udstedelsen. Beviset er gyldigt i op til 5 år (i nogle tilfælde i højst 1 år).

Er man rejst af sted uden EU-sygesikringsbeviset, eller har man mistet det undervejs, kan bopælskommunen udstede et midlertidigt bevis, som kan fremsendes direkte pr. fax til et hospital eller en dansk ambassade eller konsulat i udlandet. For yderligere information om EU-sygesikringskortet klik her.

Udenfor EU – privat rejseforsikring

Hvis man skal på ferie udenfor EU og EØS-landene dækker hverken det gule eller blå sygesikringskort. Her anbefales det at tegne en privat rejseforsikring.