Gå til indhold

Turistfælder

Bulgarien er generelt et fredeligt sted at færdes, så længe man bruger sin sunde fornuft. Du kan læse mere, om hvad du skal være opmærksom på, når du rejser til Bulgarien nedenfor.

Læge

Der har i Danmark været en del opmærksomhed på problemer med lægeklinikker i Bulgarien, der tager overpris for deres ydelser. For at imødegå dette problem og undgå danske turister kommer ud for dette henviser vi danske turister til altid at følge henvisninger fra deres respektive rejsebureau, hvad angår brug af læger.

Veksling af penge

Man bør være forsigtig med at veksle penge i vekselbureauerne, idet visse opererer med meget store forskelle (op til 75%) på købs- og salgskursen. Det er ulovligt at veksle penge hos valutahandlere på gaden, og overtrædelser straffes med store bøder.

Det er sikrest at veksle penge i bankerne eller i vekselbureauerne på de store hoteller.

Sikkerhed

Det er relativt sikkert af færdes rundt i Sofia i såvel dag og aftentimerne. Dog er der visse steder hvor det er en god ide at være ekstra opmærksom på lommetyve fx i metro, taxa og i tætbefolkede gader.

Taxakørsel

Hvis man vil tage en taxa, skal man være opmærksom på, at der findes forskellige selskaber, der kan have forskellige priser. Differencen er ikke ulovlig, så længe der skiltes med taksten. Nogle af de store taxaselskaber er bl.a. O.K. Taxi, Green Taxi og Yellow 333 Taxi. Det er også muligt, at benytte sig af app'en TaxiMe og YELLOWTAXI, hvor man kan angive sin placering og destination via Google Maps. Her kan man også følge med i kørslen, så man er sikker på, at man ender det rigtige sted til den rigtige pris.

Uanset hvilket firma man benytter, bør man altid tjekke prisen på skiltet i vinduet ved bagsædet. Når du sætter dig ind i taxaen kan du også kigge efter et ID kort med billede, som typisk er placeret foran passagersædet.