Gå til indhold

Tyveri og røveri

Hvis du mister dine penge eller dine dokumenter på rejsen, er det vigtigt, at du melder det til politiet og får en kopi af, eller en kvittering for anmeldelsen.

Pas

Mister du dit pas, har du mulighed for at få udstedt et provisorisk pas (nødpas) både på ambassaden i Sofia og på konsulatet i Varna. Læs mere under provisoriske pas og nyt pas. Se prisen på et nyt pas ved at klikke her.

Penge og kreditkort

Hvis du mister dit kreditkort eller dine penge, og ikke har mulighed for at arrangere en almindelig pengeoverførsel kan du via et af de private pengeoverførselsbureauer få tilsendt penge fra Danmark til Bulgarien.

Kontakt: Western Union (money transfer)
+45 8001 0711

Danske kreditkort kan spærres hos Pengeinstitutternes Betalings Service, PBS, på telefon +45 44 89 29 29 (døgnåbent) eller via din bank.

 

Kørekort

Indehavere af danske kørekort som opholder sig midlertidigt i Bulgarien, og som har folkeregisteradresse i Danmark, kan indsende ansøgning om udstedelse af duplikatkørekort og fornyelse af kørekort (EF-model) gennem den danske ambassade i Sofia.

Indehavere af danske kørekort, som har folkeregisteradresse i Bulgarien, henvises til Bulgariens politimyndigheder for at få udstedt et duplikatkørekort eller for at få fornyet deres kørekort. Dette sker på baggrund af en erklæring fra Færdselsstyrelsen om ansøgerens førerret i Danmark. Erklæringen kan fås ved at ansøger retter skriftlig henvendelse til:

Færdselsstyrelsen
Sorsigvej 35
6760 Ribe

Tlf: 72 21 88 99
Mail: [email protected]

Henvendelsen til Færdselsstyrelsen skal være skriftlig og skal være underskrevet af ansøger. Du kan læse mere på borger.dk.

Såfremt det ønskes, kan ambassaden kontakte Færdselsstyrelsen med henblik på at anmode om erklæring om førerret. Der vil blive pålagt et ekspeditionsgebyr som skal betales til ambassaden, jf. bekendtgørelsen om betaling for ydelser leveret af den danske udenrigstjeneste.

Det anbefales i øvrigt, at du downloader kørekort-appen fra App Store eller Google Play. Du skal dog stadig bruge dit fysiske kørekort, når du kører uden for Danmark.

Kontakt det lokale politi

Husk at henvende dig på den lokale politistation i udlandet for at melde dine ejendele stjålet eller bortkommet, og husk at få en kopi af anmeldelsen eller en kvittering fra politiet. Ambassaden eller konsulatet og dit forsikringsselskab skal bruge politianmeldelsen.